Grillet kyllingspyd med jasminris og hoisinsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Prinsessefilet av kylling
350 g
Aromasopp
1 pakke
Rødløk
1 stk
Squash
½–1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Grillspyd
4-6 stk
Lime
½–1 stk
Hoisinsaus
1 beger
Koriander
½–1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Slik lager du hoisinsaus selv. Kok opp: 400 g soyabønner, 2 dl vann, 1 ss sukker, 1 ss honning, 1–2 fedd hvitløk, 4 ss hvitvinseddik, ½ rød chili,1 stilk sitrongress, 2 stjerneanis, 5 pepperkorn, 2 ss sesamolje, 5 svisker (evt aprikos). Kok opp alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke i 30–40 min. Ta ut stjerneanis og sitrongresset. Kjør blandingen til en glatt saus (eventuelt sil) og smak til med limesaft. Oppbevar sausen på rene glass i kjøleskapet.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Del kyllingen i to. Del sopp i to, løk og squash i båter eller skiver. Tre kylling og grønnsaker på grillpinner. Pensle med olje og krydre med salt og pepper.
Grill eller stek grillspydene i 3–5 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La de hvile et par minutter før servering. Pensle kyllingspydene med hoisinsaus, og server resten ved siden av.
Server grillet kyllingspyd med kokt jasminris, hoisinsaus, lime i båter og hakket koriander.
God middag!