Pannestekt kveite med dampet spisskål og hvitvinsaus
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- olje eller margarin
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Spisskål
½ stk
Kveitefilet m/skinn
375 g
Olje eller margarin
1 ss
Sitron
½ stk
Hvitvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes i en egen kjele. Fisken kan brunes av i stekepannen, og bakes ferdig i stekeovnen. Om du bruker steketermometer, skal fisken ha omtrent 50 grader i kjernetemperatur, da er den saftig.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann, og kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell gulrøtter, og del dem i skiver. Del spisskålen i skiver/båter på langs. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av koketiden til potetene (se tips). Hell av vannet, og dekk med lokk.
Skyll kveiten i kaldt vann, og tørk av. Forvarm en stekepanne til medium høy varme, og ha i olje eller margarin. Legg i kveitekotelettene, og stek stykkene i omtrent 3–4 minutter på hver side. Skru ned temperaturen til medium varme underveis. Krydre med salt og pepper. Skvis litt sitronsaft over fisken, og server resten av sitronen ved siden av.
Kok opp sausen, og la småkoke i omtrent 5 minutter.
Server pannestekt kveite med poteter, dampet gulrot, spisskål, sitron og hvitvinsaus.
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!