Roede
Ytrefilet av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Olje
1 ss
Marinert ytrefilet av svin
400 g
Olje
1 ss
Gul paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Squash
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Moste tomater
350 ml
Vann
1 dl
Basilikum og oregano
1 pose
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader. Bruk gjerne buljong, laurbærblad og litt balsamicoeddik i ratatouillen. Juster bitterheten med litt sukker.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Vask potetene godt, og behold skallet på. Del dem i båter, og legg dem i en ildfast form. Vend potetbåtene i olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og stek potetbåtene til de er møre og gylne, omtrent 20–25 minutter.
Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side i en stekepanne med litt olje (se tips). Legg det over i en ildfast form, og la det steke i 14–18 minutter i stekeovnen. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Del det opp i fine skiver.
Kutt paprika, løk og squash i skiver. Finhakk hvitløk. Stek grønnsakene blanke i en kjele med litt olje. Tilsett moste tomater (passata), skyll ut flasken med litt vann, og ha også dette i. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i 10 minutter. Smak til med basilikum og oregano, salt og pepper (se tips).
Server ytrefilet av svin med ovnsbakte poteter og ratatouille.
125 g Potet: 150 g Ratatouille: 150 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!