Ytrefilet av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter
Roede

Ytrefilet av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Poteter
    350 g
    Olje
    1 ss
    Marinert ytrefilet av svin
    400 g
    Olje
    1 ss
    Gul paprika
    1 stk
    Gul løk
    1 stk
    Squash
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Olje
    1 ss
    Moste tomater
    350 ml
    Vann
    1 dl
    Basilikum og oregano
    1 pose
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader. Bruk gjerne buljong, laurbærblad og litt balsamicoeddik i ratatouillen. Juster bitterheten med litt sukker.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
    Vask potetene godt, og behold skallet på. Del dem i båter, og legg dem i en ildfast form. Vend potetbåtene i olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og stek potetbåtene til de er møre og gylne, omtrent 20–25 minutter.
    Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side i en stekepanne med litt olje (se tips). Legg det over i en ildfast form, og la det steke i 14–18 minutter i stekeovnen. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Del det opp i fine skiver.
    Kutt paprika, løk og squash i skiver. Finhakk hvitløk. Stek grønnsakene blanke i en kjele med litt olje. Tilsett moste tomater (passata), skyll ut flasken med litt vann, og ha også dette i. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i 10 minutter. Smak til med basilikum og oregano, salt og pepper (se tips).
    Server ytrefilet av svin med ovnsbakte poteter og ratatouille.
    125 g Potet: 150 g Ratatouille: 150 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
    God middag!