Fiskeboller i hvit saus med bakte gulrøtter, poteter og flatbrød fra Røros

Fiskeboller i hvit saus med bakte gulrøtter, poteter og flatbrød fra Røros

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • kraft fra fiskebollene
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Fiskeboller med purreløk
400 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Gulrøtter
400 g
Karri
½ pakke
Kruspersille
1 bunt
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Lettmelk
2,5 dl
(Melk, Laktose)
Kraft fra fiskebollene
2,5 dl
Karri
½ pakke
Vårløk
1 pakke
Flatbrød
1 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Et par ss tørr sherry vil heve sausen! Visste du forresten at karri er en krydderblanding av bukkehornspulver, koriander, gurkemeie, fennikel, chili, spisskummin og karve?

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, og skru ned til medium varme. La potetene trekke seg møre, i omtrent 20–25 minutter.
Skrell og kutt gulrøtter i staver. Ha gulrøttene i en ildfast form sammen med karri, 1 ss smør, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak gulrøttene i 15–20 minutter, eller til de er møre. Vend om på dem underveis. Vask persille, rist av vannet, finhakk og strø over gulrøttene ved servering.
Hell kraften av fiskebollene, og ta vare på den til den hvite sausen. Kutt vårløk i tynne skiver. 
Smelt smør, og rør inn melet slik at det blir en jevn blanding. Spe med litt og litt melk og fiskekraft. La det koke opp mellom hver gang du heller i mer væske. Pass på å røre med vispen hele tiden, slik at det ikke blir klumper i sausen. Tilsett fiskeboller og vårløk når sausen er klar, varm opp det hele slik at sausen og fiskebollene blir gjennomvarme, og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server fiskeboller i hvit saus med bakte gulrøtter, poteter og flatbrød fra Røros. Dryss over karri ved servering. 
God middag!