Tortillas med crispy halloumi, bønnekrem, sopp og salsa
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Halloumi
200 g
Minisjampinjong
200 g
Chipotlemiks
½ pakke
Agurk
1 stk
Hvite bønner
1 pakke
Lime
1 stk
Klasetomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Fullkornstortillaer
4 stk
Lettrømme
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med syltet jalapeño!
Varm ovnen til 220 grader varmluft.
Hell laken av bønnene, sil og skyll dem i kaldt vann, og ha dem i et litermål. Skvis over saften fra en halv lime, og kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og 1–2 ss olivenolje. Spe på med vann for glattere konsistens om ønskelig.
Kutt tomat i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløk. Finhakk koriander. Bland tomat, løk og halvparten av korianderen sammen i en skål, og smak til med salt, saft fra resten av limen og 2 ss olivenolje.
Kutt agurk i tynne staver, og legg agurkstavene på et fat. Drypp over litt olivenolje.
Skrell og finhakk hvitløk. Vend sammen hvitløk og lettrømme i en skål, og smak til med salt og pepper.
Rens sopp for jord, og kutt den i skiver. Stek soppen i en tørr og varm stekepanne til den begynner å slippe væske. Skru ned varmen litt, tilsett 1 ss olje, chipotlekrydder og litt salt, og stek videre i ca. 1 minutt. Ha soppen til side i en skål, og dekk til med aluminiumfolie.
Skjær halloumiosten i tynne staver. Ha ca. 1 ss olje i samme stekepanne du stekte soppen i, og varm stekepannen opp igjen til høy varme. Stek halloumistavene i 5–7 minutter, eller til de har en gyllen stekeskorpe på alle sider.
Varm tortillaene som anvist på pakken.
Server tortillaene med bønnekrem, chipotlestekt sopp, halloumiost, agurkstaver, tomat- og løksalsa, hvitløksdressing og resten av korianderen.
God middag!