Kyllingklubber fra Ytterøy med spanske poteter, eple- og kålsalat og aioli
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kyllingklubber
600 g
Paprikakrydder
½–1 pakke
Delikatessepoteter
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aioli
85 g
Tomatsalsa
85 g
Strimlet kålsalat
120 g
Eple
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Gressløk
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer autentiske poteter, stek dem sammen med litt grovhakket chili.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingklubbene på et stekebrett med bakepapir. Bland sammen 3 ss olje, paprikakrydder og litt salt. Fordel krydderblandingen over kyllingen. Pass på at det er krydder rundt hele klubben. Sett stekebrettet inn i ovnen, og stek kyllingklubbene i 30 minutter.
Skrell og finhakk hvitløk. Del poteter i to, og legg potetene og hvitløk på et eget brett med bakepapir. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett stekebrettet inn i ovnen, og stek potetene i 25–30 minutter. Bytt gjerne plass på brettene underveis. Skru på grillfunksjonen i ovnen de siste 2–3 minuttene for å få sprøere skinn på kyllingen.
Ha strimlet kålsalat i en bolle. Del eplet og paprika i tynne strimler, og finhakk gressløk. Bland sammen kål, eple, paprika og gressløk. Ha over olivenolje og eddik rett før servering.
Når potetene er gylne og møre, topp dem med aioli og salsa. Eventuelt kan du servere alt hver for seg.
Server kyllingklubber med spanske poteter, eple- og kålsalat og aioli.
God middag!