Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
125 g
Vann
3,5 dl
Salt
Laksefilet
400 g
Salt
ts
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Brokkoli
1 stk
Tomat
2 stk
Salt
Extra virgin olivenolje
1-2 ss
Fiskesaus med crème fraîche
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg gjerne laksen på grillen!
Sett ovnen på 200 grader. Sett også over vann til brokkoli.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Tørk laksefiletene med kjøkkenpapir, krydre dem med salt og pepper, og pensle dem med olje.
Legg fisken på et oljet ildfast fat og bak den i ovnen til den er nesten gjennomstekt, men fremdeles med en saftig og rå kjerne. Det tar omtrent 10-12 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
Varm forsiktig opp sausen i en liten kjele.
Del brokkoli i små buketter, skrell stilken og del den i staver.
Kok brokkolien i 3-4 minutter. Ha brokkolien over i et dørslag og skyll med rennende kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Skjær tomater i biter. Bland brokkoli og tomat, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Server laks med ris, saus og tomat- og brokkolisalat.
God middag!