Rødvinsgryte med sjampinjong, paprika og erter med bønne- og potetmos

Rødvinsgryte med sjampinjong, paprika og erter med bønne- og potetmos

Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1/2 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Minisjampinjong
100 g
Rød matvin 0 %
1 dl
(Sulfitt)
Tomatpuré
1 ss
Oregano
½–1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Erter
125 g
Mandelpoteter
400 g
Hvite bønner
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gryten med finhakket fersk timian!

Skrell og finhakk hvitløk og løk. Skrell poteter (om du vil), og del dem i to eller fire. Skrell gulrot, og kutt den i skiver. Kutt paprika i korte staver. Børst sjampinjonger fri for jord, og kutt dem i to eller fire. 
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar 10–15 minutter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje og smør. Stek sjampinjongen i 4–5 minutter. Ha i løk og hvitløk, og stek videre i 2–3 minutter til løken er blank. Tilsett rødvin, kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett gulrotskiver, tomatpuré, basilikum- og oreganokrydder, steinsoppulver, grønnsaksbuljong og 2–3 dl vann. La gryten småputre på lav varme i 5–10 minutter.
Hell laken av hvite bønner i en sikt eller et dørslag, og skyll dem godt. Ha bønnene i samme kjele som potetene, og kok det sammen de siste 5 minuttene. Hell av vannet. Mos potetene og bønnene med en sleiv eller potetstapper, smak til med smør, salt og pepper, og spe ut med litt melk om ønskelig. 
Sil laken av de sorte bønnene i en sikt eller dørsalg, og skyll dem godt. Ha de sorte bønnene, paprika og ertene i gryten et par minutter før servering. Smak til med salt og pepper.
Server rødvinsgryte med sjampinjong, paprika, erter og bønne- og potetmos.
God middag!