Kylling i kremet garam masala-saus med basmatiris

Kylling i kremet garam masala-saus med basmatiris

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • soyasaus
    • vann
    Basmatiris
    125 g
    Gul løk
    ½ stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Blomkål
    1 stk
    Soyasaus
    1–2 ss
    Garam masala-krydder
    1 pakke
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Kokosmelk
    1 liten boks
    Spinat
    50 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Dette er en mild variant av en krydret rett. Smak til med chilipulver, kajennepepper eller fersk chili hvis dere vil ha den litt sterkere.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
    Kok ris som anvist på pakken.
    Skrell og skjær løk i tynne skiver. Knus hvitløk med bredsiden på kniven, og finhakk den. Del blomkålen i buketter. Bland sammen løk, hvitløk og blomkål i en ildfast form, og ha på olje, soyasaus, en ½ pakke garam masala-krydder, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak grønnsakene i omtrent 10 minutter.
    Varm opp en stekepanne med olje, krydre kyllingskivene med resten av garam masala-krydder, og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Stek dem gjerne i flere omganger, og legg de ferdigstekte bitene over på en tallerken. Når alle kyllingbitene er stekt, ha dem i den ildfaste formen sammen med kokosmelk. Sett formen tilbake i ovnen, og stek kylling og grønnsaker sammen i 8–9 minutter. 
    Skyll spinat. Når kyllingen og grønnsaker er ferdig, bland inn spinat. Tilsett litt vann om du ønsker en mer sausete konsistens.
    Server kylling i kremet garam masala-saus med ris.
    God middag!