Banh mi - vietnamesisk bagett med marinert svinekjøtt, asiatisk råkostsalat og hoisinsaus

Banh mi - vietnamesisk bagett med marinert svinekjøtt, asiatisk råkostsalat og hoisinsaus

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • sukker
Grove bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Gulrøtter
2 stk
Lime
½–1 stk
Rettich
1 bit
Agurk
1 stk
Ingefær
1–2 ss
Sukker
1 ss
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Gluten, Soya, Selleri, Sesamfrø)
Koriander og kruspersille
1 pakke
Chilimajones
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

«Banh mi» betyr brød på vietnamesisk. Retten er en fusionrett med inspirasjon fra Frankrike. Den består av brød eller bagetter med ulike typer kjøtt, syltede ferske grønnsaker, koriander og majones. Retten spises som oftest til frokost eller som en lett lunsj, men her har jeg planlagt den som en rask middagsrett. Sennep, fersk chili og/eller sriracha passer også godt her. Brødet kan byttes ut med kokt ris, om det frister mer.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek bagettene etter anvisning på pakken (se tips).
Skrell gulrøtter og rettish. Riv begge deler på et rivjern eller kutt de syltynne strimler. Kutt agurken i tynne strimler. Skrell ingefæren, og riv den på den fine siden av rivjernet. Bland sammen grønnsakene, og svis over limesaft, litt salt og sukker. La grønnsakene trekke fram til servering. Smak til med mer lime, sukker eller salt om nødvendig før servering. 
Finhakk kruspersillen. Forvarm en stekepanne til medium høy varme, og ha i 2 ss olje. Stek kjøttet i to omganger, i 2–3 minutter. Legg kjøttet over på en tallerken, og ha i ny olje mellom hver runde. Ha alt kjøttet tilbake i stekepannen, bland inn persille og hell på hoisinsausen, og gi kjøttet et lite oppkok. Du kan også servere hoisinsausen ved siden av. Krydre med litt salt om du syntes det trengs. 
Sett fram nystekte bagetter som du snitter på midten, uten å kutte helt i gjennom. Fyll bagettene med chilimajones, asiatisk råkostsalat, stekt svinekjøtt, hoisinsaus og topp med frisk koriander.
God middag!