Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Kyllingbryst
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Salt
Godtleverts grillpølser
200 g
Jægerpølse
1 pakke
Squash
1 stk
Søt paprika
1 stk
Extra virgin olivenolje
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Salt
Poteter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Salt
Smør
Tomat
2 stk
Hjertesalat
1 pakke
Extra virgin olivenolje
Salt
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Fyr opp grillen og varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Vask potetene, del dem i båter og ha dem i en ildfast form. Ha på olje, salt, pepper og smør. Bland alt godt sammen, gjerne med hendene. Sett formen i ovnen, og stek potetene til de er møre og gylne. Det tar omtrent 20-25 minutter.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Grill dem på skinn siden over middels varme til de er gylne og lett sprø. Gjør det samme på andre siden. Legg kyllingbrystene over på indirekte varme. Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og grill videre på indirekte varme til kyllingen har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar omtrent 15 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og varmen på grillen. La kyllingen hvile i 5-10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68-70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Kutt squash i skiver på langs. Behold paprikaen hel. Grill squash og paprika på direkte varme til de er møre. Fjern skallet på paprikaen. Kutt grønnsakene i grove biter. Ha de i en bolle og smak til med olivenolje, sitron, finhakket persille, salt og pepper. Servér grønnsakssalaten lun.
Del salaten i to og vask den. Tørk godt av og grill salaten på direkte varme. Når den har fått et fint grillmønster på begge sider, ta den av grillen og ha over olivenolje, salt og pepper
Del tomatene i to og grill dem sammen med pølsene.
Servér kylling, pølser, grønnsaker, poteter og tzatziki.
God middag!