Thai fiskesuppe med rød curry, grønnkål og lime

Thai fiskesuppe med rød curry, grønnkål og lime

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Sjampinjong
100 g
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Vann
5 dl
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Maisstivelse
1 pakke
Vann
2 ss
Lime
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Seifilet
200 g
(Fisk)
Koriander og kruspersille
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du mer metning kan du servere suppen med jasminris, nudler eller brød.

Rens sopp for jord, og del i to. Skrell gulrot, kutt paprika og gulrot i strimler. Kutt fisken i terninger. Skyll og finhakk persille og koriander.
Varm opp en kjele med 2–3 ss olje. Stek sopp, gulrot og paprika i 2–3 minutter, og tilsett curry paste. Start med litt og smak til underveis for ønsket styrke. Rør godt, og ha i vann, grønnsaksbuljong og kokosmelk. Kok opp. 
Bland sammen maisstivelse og 2 ss vann. Hell blandingen i suppen mens det koker, til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og limesaft. 
Ha grønnkål og fisketerningene i suppen, vend om forsiktig, og la fisken trekke i suppen i 2–3 minutter. Topp suppen med hakket persille og koriander. 
Server thaifiskesuppe med sei, rød curry, grønnkål og lime. 
God middag!