Thai fiskesuppe med rød curry, grønnkål og lime
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Sjampinjong
100 g
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Vann
5 dl
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Maisstivelse
1 pakke
Vann
2 ss
Lime
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Seifilet
200 g
Koriander og kruspersille
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer metning kan du servere suppen med jasminris, nudler eller brød.
Rens sopp for jord, og del i to. Skrell gulrot, kutt paprika og gulrot i strimler. Kutt fisken i terninger. Skyll og finhakk persille og koriander.
Varm opp en kjele med 2–3 ss olje. Stek sopp, gulrot og paprika i 2–3 minutter, og tilsett curry paste. Start med litt og smak til underveis for ønsket styrke. Rør godt, og ha i vann, grønnsaksbuljong og kokosmelk. Kok opp.
Bland sammen maisstivelse og 2 ss vann. Hell blandingen i suppen mens det koker, til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Ha grønnkål og fisketerningene i suppen, vend om forsiktig, og la fisken trekke i suppen i 2–3 minutter. Topp suppen med hakket persille og koriander.
Server thaifiskesuppe med sei, rød curry, grønnkål og lime.
God middag!