Kjøttboller med bønnesalat, eple- og nektarinsalsa
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Kjøttboller
1 pakke
Rødløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Bønnemiks
1 boks
Spinat
1 pakke
Nektarin
1 stk
Eple
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Sitron
½ stk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bønnemiksen kan også varmes lett før servering, da vil bønnene oppfattes mørere. Du kan også koke eple– og nektarinsalsaen. Kutt ut olivenoljen, og tilsett litt sukker, så får du en frisk chutney. En kesamdressing, tomatsalsa eller tomatsaus passer også godt til denne retten.
Kutt rødløk i skiver. Varm kjøttbollene og løk i en stekepanne med litt olje, i omtrent 8–10 minutter.
Legg bønnene over i en salatbolle og vend spinat inn i bønnemiksen (se tips).
Kutt nektariner og eplet i små terninger. Vend inn olivenolje og smak til med sitron, salt og pepper (se tips).
Server kjøttboller med bønnesalat og eple– og nektarinsalsa.
Ta vare på middagsrestene i en matboks, og spis de til lunsj dagen etter. Bønnemiksen kan for eksempel bli en chili con carne eller bønnegryte.
Kjøttboller: 150 g
Bønnesalat: 125 g
Eple- og nektarinsalsa: 3 ss
Kaloriinnhold: 430 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!