Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Egg
- extra virgin olivenolje
- hvetemel
- salt
Pizzadeig
300 g
Hvetemel
Egg
1 stk
Chorizopølser
100 g
Pizzasaus
1 pakke
Revet gouda
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Extra virgin olivenolje
2 ss
Sitron
½ stk
Salt
Hvitløksdressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er viktig at du ikke legger noe fyll ut mot endene av calzonen, da kan det lett bli hull. Pass også på at du ikke har i altfor mye fyll, da kan det nemlig bli vanskelig å få lukket igjen calzonen, i tillegg til at den kan bli vassen. Rester av pizzasausen kan du servere ved siden av. For å få en annen vri på salaten, bytt ut sitronsaften med balsamicoeddik.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Ta pizzadeigen ut av kjøleskapet, legg den forsiktig på benken og del den i 4 emner. La deigen hvile i omtrent 10 minutter i romtemperatur.
Visp sammen et egg i en kopp.
Kjevle ut emnene med litt hvetemel til du har runde pizzabunner på omtrent 25 cm i diameter. Tykkelsen bør være omtrent som på en italiensk pizzabunn. Legg bunnene over på et stekebrett dekket med bakepapir.
Legg pizzasaus og chorizo på midten av emnene (se tips). Topp med revet ost. Brett over den ene siden, klem godt rundt kantene og brett kantene inn slik at du får en fin brettekant. Pensle calzonene med egg og stek dem i 10–15 minutter, til de er gylne.
Skyll og tørk salaten. Vend inn olivenolje, sitronsaft, salt og pepper rett før servering.
Server nystekt calzone med frisk salat og hvitløksdressing (se tips).
God middag!