Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
400 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Grønn paprika
1 stk
Moste tomater
1 flaske
Tomatpesto
1 pakke
Chiliflak
¼ pakke
Sukker
2 ts
Lettsaltet torskefilet
375 g
Extra virgin olivenolje
½ dl
Pitabrød
2-4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt røkt paprikapulver i skapet? Det passer godt inn her! Sorte oliven er heller aldri feil i en bacalao.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver eller terninger, og kok dem i lettsaltet vann i 10–15 minutter. Hell av vannet.
Kutt løk i skiver, finhakk persille, hvitløk og skjær paprika i store terninger.
Varm opp en vid kjele med 2 ss olje. Ha i løk, hvitløk og hakket persillestilk. La det surre i 2–3 minutter, til løken er blank.
Tilsett paprika, moste tomater, tomatpesto og chiliflakes. Tilpass mengden chiliflakes til din familie, det er bedre å ta litt for lite, enn litt for mye. Smak til med sukker og kvernet sort pepper. La det hele småkoke i 10 minutter.
Kutt torsken i store terninger. Vend de kokte potetene inn med resten, og legg fisketerningene på toppen, men litt trykket ned i sausen. Sett på lokk, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter.
Varm pitabrød i ovnen i 3–4 minutter.
Ha på godt med olivenolje, hakkede persilleblader og grovkvernet pepper ved servering. Server bacalao med pitabrød ved siden av.
God middag!