Soppgryte og svinestrimler med surkål, ovnsbakte poteter og gulrøtter

Soppgryte og svinestrimler med surkål, ovnsbakte poteter og gulrøtter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Strimlet svinekam
350 g
Sjampinjong
100 g
Fløtesaus
220 g
(Melk, Laktose)
Surkål
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når du skal steke strimlet kjøtt, lønner det seg alltid å dele opp stekingen i flere omganger. Pass på å ha stekepannen på høy temperatur, og ha puljene med kjøtt over på en tallerken etter hvert som de er brunet. Eventuell stekesjy som samler seg på tallerkenen, er fin å ha i sausen.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til oppvarming av surkål.
Vask potetene, og kutt dem i båter. Skrell gulrøttene, og del dem i fire. Ha potet og gulrot over i en ildfast form, og ha på olje, salt og pepper. Bak potetbåter og gulrot i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
Fjern eventuelle jordrester på sjampinjongen. Del hver sopp i to eller fire.
Varm opp en stekepanne, ha i olje og brun svinekjøttet (se tips). Ha kjøttet over på en tallerken. Ha litt mer olje i pannen, og stek soppen til den er brun. Tilsett fløtesaus, og kok opp. Ha svinekjøttet tilbake i pannen, og kok videre i 3–4 minutter til kjøttet er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Kok surkål i posen etter anvisning på pakken.
Server soppgryte med svinestrimler, surkål og ovnsbakte poteter.
God middag!