Asiatisk laks med byggkorn og ponzusaus
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Honning
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Byggkorn
1 pakke
Vann
3 dl
Litt salt
Soyasaus
1 dl
Lime
½–1 stk
Honning
1 ss
Rød chili
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Koriander
½ bunt
Lakseloin
300 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Agurk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Babyspinat
50 g
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsaker og fisk kan også wokes raskt og serveres som en varm rett, med byggkorn ved siden av. I enkelte oppskrifter på ponzusaus brukes også riseddik og revet ingefær. Du kan gjerne ha i dette om du er glad i det. Liker du det sterkt, bruk mer chili i retten. Ristede sesamfrø eller cashewnøtter passer godt til.
Kok byggkorn etter anvisning på pakken.
Bland sammen soyasaus, presset limesaft og honning. Finhakk chili, hvitløk og koriander, og rør det inn. Juster mengden chili til din familie. La sausen stå på benken mens du lager ferdig resten av middagen.
Skyll agurk, vårløk, spinat og tomat. Tørk av grønnsakene på et tørkepapir. Skjær agurk i tynne strimler, tomat i grove terninger og vårløk i ringer.
Tørk av fisken og kutt den i terninger. Varm opp en stekepanne og stek laksebitene raskt i litt olje slik at de så vidt får stekeskorpe, men fortsatt er rosa i kjernen.
Server alle elementene på et stort fat og la alle lage seg sin egen bowl. Pynt med koriander. Ha ponzusausen over til slutt.
125 g
Byggkorn: 150 g
Ponzusaus: 2 ss
Grønnsaker
Energiinnhold: 470 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!