Laksefilet med pannestekt spisskål, fullkornsris og lime- og ingefærsaus
Roede

Laksefilet med pannestekt spisskål, fullkornsris og lime- og ingefærsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bygg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fullkornsris
125 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Coco lime woksaus
1 pakke
(Bygg)
Ingefær
½ bit
Spisskål
½ stk
Purreløk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Olje
1 ss
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ha mer smak på retten, bruk hvitløk, sitrongress eller chili i sausen. Fennikelfrø, ristede sesamfrø, five spice-krydder, kaffirlimeblader eller thaibasilikum vil også gi retten et smaksløft. Pakk inn resten av limen i plastfolie, da holder den i et par dager etter at du har kuttet den opp.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
Skyll laksen i kaldt vann, og tørk den med papir. Legg den i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Riv ingefær, og bland inn med woksausen. Ha sausen over laksen. Sett formen i ovnen, og bak fisken i 10–12 minutter, til den er gjennomstekt, og har en lett rosa kjerne.
Del purreløk i to, og skyll den nøye for jord. Skyll også reddikene. Finsnitt kål og purreløk. Del reddikene i to eller fire. Stek kål og purreløk i en stor stekepanne med olje i 5–6 minutter. Krydre med salt og pepper.
Skyll korianderen, og rist av vannet. Grovhakk den, og strø den over retten før servering. Kutt ½ lime i båter, og server dem ved siden av.
Server laksefilet med pannestekt spisskål, fullkornsris og lime- og ingefærsaus. 
125 g Grønnsaker: 175 g Kokt ris: 100 g Energiinnhold: ca. XXX (410) kcal.  For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!