Lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter og ertepuré
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torskefilet
375 g
Grønne erter
125 g
Timian
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til ertepureen med litt fløte.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok småpotetene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. La fisken trekke i kjelen fra i 8–10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.
Kok ertene i ca. 2 minutter, hell av vannet, og kjør ertene sammen med en stavmikser. Tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper.
Topp retten med timianen ved servering.
Server lettsaltet torsk med ovnsbakte gulrøtter og ertepuré.
God middag!