Potetomelett med stekte kantareller og dillrømme

Potetomelett med stekte kantareller og dillrømme

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Bakepotet
1 stk
Gul løk
1/2 stk
Cottage cheese
1/2 beger
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Rødløk
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Kantareller
100 g
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Dill
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan lages i mange varianter! Bytt ut dillen med andre urter, tilsett ditt favorittkrydder i røstiblandingen, eller server røstiomelettene med hva som helst av tilbehør du liker.

Sett stekeovnen på 200 grader. 
Skrell bakepoteten og den gule løken. Grovriv poteten på et rivjern, og klem vannet ut av den revne poteten med hendene. Ha poteten i en bolle. Grovriv den gule løken, og bland den sammen med poteten. Vend inn cottage cheese og eggene, og krydre blandingen med litt salt og pepper.
Skrell og finhakk rødløken, og ha den over i en serveringsskål.
Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 4–6 minutter, eller til grønnkålen er sprø. Følg med på kålen så den ikke svir seg.
Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek tre potetkaker samtidig, og bruk ca. en håndfull røre per potetkake. Stek kakene i 2–3 minutter på hver side, til de har fått en gyllen farge. Legg kakene over på et stekebrett, og stek dem videre i ovnen i 12–13 minutter.
Finhakk dillen, og vend den inn i rømmen. Smak til med salt og pepper.
Børst kantarellene for å fjerne eventuell jord og rusk. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek kantarellene i 4–5 minutter. Tilsett deretter ca. ½ ss smør og ½ ss olje, og stek det hele videre i 4–5 minutter.
Server røstiomelettene med én gang du har tatt dem ut av ovnen, toppet med kantareller, rødløk, grønnkål og dilldressing. 
God middag!