Sprøbakt blomkål, fiken- og chèvresalat, pimientos og multibrød med aioli

Sprøbakt blomkål, fiken- og chèvresalat, pimientos og multibrød med aioli

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • kjøkkenpapir
  • olivenolje
  • olje
  • salt
Blomkål
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Chipotlemiks
1 pakke
Pimientos de Padrón
150 g
Fiken
1 stk
Chevre
120 g
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Aioli
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt ristede nøtter eller frø i fikensalaten.

Sett stekeovnen på 240 grader. 
Skyll spinat og fiken i kaldt vann. Kutt fikenen i fire båter på langs. Ha fikenbåtene over i en ildfast form. Kutt chèvre i skiver, og fordel skivene oppå fikenbåtene. Stek formen i ovnen i 4–5 minutter, til fikenene er gylne. Ha spinat i en serveringsskål og vend inn litt olivenolje. Topp med fikenen og chèvren. Skru ned varmen på stekeovnen til 220 grader.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek pimientoene i et par minutter, til de er myke og gylne. Beveg på pimientoene underveis, og krydre dem med litt salt mot slutten av steketiden. 
Skyll blomkålen godt i kaldt vann, og del den i jevnstore buketter. Visp sammen eggene i en skål, og bland sammen 2 dl hvetemel og ønsket mengde av chipotlekrydderet i en annen skål. Ha nok stekeolje i en stekepanne til at oljen dekker bunnen av stekepannen (ca. 1 cm dyp). Varm opp stekepannen til høy varme, og vent til det dannes små bobler i oljen. Vend blomkålbukettene først i egget og deretter i melblandingen. Rist av evenuelt overflødig mel, og stek 2–3 blomkålbuketter om gangen, til bukettene er gylne. Legg blomkålbukettene over på et fat med kjøkkenpapir, og krydre dem med litt salt.
Stek multibrødene i oven i 4–5 minutter.  
Server de crunchy blomkålbukettene med fikensalaten, multibrødene og aiolien. 
God middag!