Pestobakt laks med tagliatelle

Pestobakt laks med tagliatelle

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Laksefilet
350 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Grønn pesto
85 g
Salt
Brokkoli
½–1 stk
Tagliatelle
150-200 g
Extra virgin olivenolje
1 ss
Cherrytomater
1 pakke
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv, legg litt vått papir under skjærebrettet for å unngå at det sklir. I dag er du tomatsjef! Tomatsjefen kan skylle og dele cherrytomatene i to.

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til tagliatelle.
Skyll laksen i kaldt vann og tørk den forsiktig. Legg laksen i en smurt ildfast form og smør på pesto (se tips). Krydre med litt salt og pepper om ønskelig. Laksen skal stekes midt i ovnen i 8–12 minutter. Når laksen er ferdig skal den være saftig og ha en rosa kjerne.
Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken og del den i staver.
Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 8–9 minutter. Kok brokkoli i samme kjele, tilsett brokkolien når det er ca 5 minutter igjen av koketiden til pastaen. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Skyll og del cherrytomatene i to og vend dem inn i pastaen.
Ønsker du ikke å blande grønnsakene i pastaen, kan brokkolien kokes i en egen kjele. Brokkoli og tomat kan da serveres ved siden av.
Server pestobakt laks med tagliatelle og lettrømme.
Om du ikke ønsker å smøre pestoen på laksen kan du enten blande inn ønsket mengde pesto i ferdigkokt pasta eller blande pesto og rømme til en deilig saus. Eventuelt kan du servere pestoen ved siden av.
- Omtal maten for det det er. Eks ikke si fisk, omtalen fisken med navn som torsk og laks. Barn som liker laks trenger ikke å være så glad i torsk og omvendt. Du gjør det samme med kjøtt, sier ikke at du skal spise kjøtt til middag, du sier kjøttkaker, pølser, biff, kylling, koteletter.
God middag!