Lakseburger med ost i pitabrød med mango, agurk, hjertesalat og frisk yoghurtdressing
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Agurk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Mango
1 stk
Lakseburger
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Lime
1 stk
Guacamole
1 pakke
Pitabrød
4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du grønnsaker, frukt eller urter liggende? Kutt det opp, og ha det i pitabrødene.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt agurken i terninger. Kutt enden av hjertesalaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skrell og kutt mangoen i terninger. Ha grønnsakene i separate skåler for servering. Ha litt olivenolje, salt og pepper på agurkterningene.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek lakseburgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Ha yoghurten i en serveringsskål, og bland inn det tyrkiske krydderet. Riv skallet av limen (kun det grønne) med et rivjern, og bland det inn i yoghurten. Smak til med litt saft fra limen.
Fukt pitabrødene i litt kaldt vann, og stek dem i ovnen i 2–3 minutter.
Server pitabrødene med laks, guacamole, grønnsaker og yoghurtdressing.
God middag!