Pølseblekksprut med potetmos og bakte rødbeter

Pølseblekksprut med potetmos og bakte rødbeter

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Balsamicoeddik
    • hvitløk
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Rødbete
    1 stk
    Gulrot
    2 stk
    Rødløk
    ½ stk
    Hvitløk
    1 fedd
    Bladpersille
    ½ pakke
    Balsamicoeddik
    3 ss
    Solsikke-/rapsolje
    1-2 ss
    Smør
    3 ss
    Potetmos
    1 pakke
    Stekepølse
    1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    1-2 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett, kniv og en skreller. Skrell rødbeten og polkabeten og del dem i to, så de ligger støtt på skjærebrettet. Kutt hver del i 6 biter. Ha betene i en ildfast form med gulrot og løk.

    Sett ovnen på 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetmosen.
    Skrell betene, gulrøtter og rødløk. Hakk persille. Rødbetene inneholder mye farge, så bruk forkle og eventuelt plasthansker for å unngå flekker og rosa fingre. Del rødbetene og løken i tynne båter, og gulrøttene i staver. Ha grønnsakene i en ildfast form og vend i balsamicoeddik (kan sløyfes) og olje. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden, ha på smør og hakket persille. Sjyen fra grønnsakene kan brukes som saus.
    Legg posen med potetmos i kjelen med vann og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
    Del pølsene i fire på langs, men bare nesten til toppen. Pølsene skal henge sammen øverst og ha fire «ben». Stek pølsene i olje til de er gylne på alle sider. Pølsene kan selvfølgelig stekes hele om du foretrekker det.
    Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat.
    Server pølseblekksprut med potetmos og bakte grønnsaker.
    Rødbeten er en plante som har vært dyrket i Europa i flere tusen år. Rødbeten inneholder masse fargestoff, og i gamle dager farget man ull med saften fra rødbeter. Ble du kanskje rosa på fingrene når du kuttet den? Når du baker rødbeten i ovnen, blir den deilig søt og enkel å like selv for barn.
    God middag!