Pølseblekksprut med potetmos og bakte rødbeter
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- hvitløk
- smør
- solsikke-/rapsolje
Rødbete
1 stk
Gulrot
2 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Bladpersille
½ pakke
Balsamicoeddik
3 ss
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Smør
3 ss
Potetmos
1 pakke
Stekepølse
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett, kniv og en skreller. Skrell rødbeten og polkabeten og del dem i to, så de ligger støtt på skjærebrettet. Kutt hver del i 6 biter. Ha betene i en ildfast form med gulrot og løk.
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetmosen.
Skrell betene, gulrøtter og rødløk. Hakk persille. Rødbetene inneholder mye farge, så bruk forkle og eventuelt plasthansker for å unngå flekker og rosa fingre. Del rødbetene og løken i tynne båter, og gulrøttene i staver. Ha grønnsakene i en ildfast form og vend i balsamicoeddik (kan sløyfes) og olje. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden, ha på smør og hakket persille. Sjyen fra grønnsakene kan brukes som saus.
Legg posen med potetmos i kjelen med vann og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Del pølsene i fire på langs, men bare nesten til toppen. Pølsene skal henge sammen øverst og ha fire «ben». Stek pølsene i olje til de er gylne på alle sider. Pølsene kan selvfølgelig stekes hele om du foretrekker det.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server pølseblekksprut med potetmos og bakte grønnsaker.
Rødbeten er en plante som har vært dyrket i Europa i flere tusen år. Rødbeten inneholder masse fargestoff, og i gamle dager farget man ull med saften fra rødbeter. Ble du kanskje rosa på fingrene når du kuttet den? Når du baker rødbeten i ovnen, blir den deilig søt og enkel å like selv for barn.
God middag!