Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Kjøttdeig
500 g
Three spice
1 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Agurk
1 stk
Tomat
2 stk
Rødløk
1 stk
Mais
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Tortillalefser
2 pakke
Tomatsalsa
1 beger
Lettrømme
1 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Nachochips
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan bygge ut guacamolen med alt fra finhakket hvitløk til sitron- eller limesaft, chili og koriander.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen til den er brun, og bland inn tacokrydderet. Tilsett 1 dl vann, og la blandingen småkoke til krydderet har kokt inn i kjøttet.
Riv bladene av hjertesalaten, skyll dem i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt agurken, tomatene og rødløken i biter, og hell vannet av maiskornene. Smak til guacemolen med salt, pepper og olivenolje.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Legg nachochips i en ildfast form, dryss over ost, og varm i ovnen ved siden av tortillaene i 3–4 minutter.
Fordel grønnsaker, rømme, tomatsalsa og guacamole i separate skåler for servering.
Server taco med mozzarellagratinert kjøttdeig og rømme med tomatsalsa.
Fordel kjøttblandingen i midten av hver tortilla, og rull tortillaene sammen. Legg tortillaene over i en stor ildfast form, og topp dem med tomatsalsa og ost. Stek formen i ovnen i 10–15 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
God middag!