Karibisk kylling med kokosris og råmarinert kålsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk
Basisvarer:
- Brunt sukker/honning
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- malt kanel
- olivenolje
- pepper
- salt
- vann
Overlår av kylling med røkt barbecuemarinade
500 g
Barbecuesaus
1 pakke
Malt kanel
½ ts
Jasminris
150 g
Vann
2 dl
Kokosmelk
1 liten boks
Svarte bønner
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Rødløk
½ stk
Koriander
1 bunt
Finsnittet hodekål
150 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Brunt sukker/honning
1 ss
Salt
½ ts
Olivenolje
1 ss
Lime
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Litt ristede nøtter og en neve rosiner passer godt inn i kålsalaten , for litt mer sødme og krønsj. Har du ikke kanel kan den droppes.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Bland sammen barbecuesaus og kanel. Vend kyllingen i sausen, og legg den i en ildfast form. Krydre med grovkvernet pepper. Stek kyllingen i ovnen til den er gjennomvarm, dette tar 12–15 minutter.
Kok opp vann, kokosmelk og litt salt. Tilsett ris, og kok som anvist på pakken. Hell vannet av bønnene, og skyll dem godt. Skyll vårløk, og kutt den i tynne skiver. Vend bønner og vårløk inn i den ferdig kokte risen.
Skrell og finhakk rødløk, skyll og hakk koriander. Ha rødløk, koriander, hodekål og rødkål i en bolle. Rør sammen eddik, brunt sukker, salt, olivenolje og limesaft. Vend dressingen godt inn i kålen, og smak til med ønsket mengde chiliflakes.
Server karibisk kylling med kokos- og bønneris og råmarinert kålsalat.
God middag!