Middelhavskylling med pasta penne

Middelhavskylling med pasta penne

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Balsamicoeddik
    • evt. sukker
    • extra virgin olivenolje
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • tørket oregano, basilikum eller timian
    Penne
    200 g
    Litt salt
    Extra virgin olivenolje
    Kyllingbryst
    420 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Hvitløk
    1–2 fedd
    Rødløk
    ½ stk
    Hakkede tomater
    1 boks
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Evt. sukker
    Salt
    Tørket oregano, basilikum eller timian
    1 ts
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Balsamicoeddik
    1 ss
    Salt
    Restaurantsalat
    ½ pakke
    Tomat
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Bruk mye vann når du koker pasta. Det er fordi vannet skal tilbake til kokepunktet så fort som mulig etter at du har hatt i pastaen. Husk også salte godt for å få riktig smak. 10–12 g salt per liter vann, ifølge mange fornuftige italienere.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
    Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Brun dem på skinnsiden i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne og lett sprø. Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og stek videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar omtrent 20 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor godt de er brunet. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
    Finhakk hvitløk og skjær rødløk i terninger. Fres løk og hvitløk i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett hakkede tomater og eventuelt sukker. La tomatsausen stå og putre i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og tørkede urter.
    Skjær tomatene i skiver og bland dem sammen med salaten. Bland sammen olivenolje, balsamico, salt og pepper, og hell det over salaten rett før servering.
    Server kyllinbryst i skiver med salat, pasta og tomatsaus.
    God middag!