Kylling med guacamole og tomatsalat

Kylling med guacamole og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • paprikapulver
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Kyllinglår
    520 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Sitron
    ½ stk
    Paprikapulver
    2 ss
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Poteter
    500 g
    Guacamole
    1 pakke
    Bladpersille
    ½ pakke
    Sitron
    ½ stk
    Salt
    Tomat
    1 stk
    Agurk
    ½ stk
    Rødløk
    ¼ stk
    Extra virgin olivenolje
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Lag din egen BBQ-saus til kyllingen! Bland sammen 2 ss ketsjup, 1 ss soyasaus, 1 ss brunt sukker og 1 ts paprikapulver. Gni sausen på kyllingen før du setter den i ovnen.

    Sett ovnen på 220 grader varmluft.
    Bland sammen olje, saften fra en halv sitron, paprikapulver, salt og pepper. Ha kyllingen på et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen over den. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt og litt sprø, i omtrent 25–30 minutter. Du skal steke både kylling og poteter i ovnen samtidig. Bytt gjerne plass på brettene underveis.
    Vask potetene og kutt dem i tynne skiver. Legg potetskivene på et stekebrett med bakepapir og vend dem i olje. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre, i omtrent 20–25 minutter.
    Ha guacamolebasen i en bolle. Smak til med sitronsaft og finhakket koriander. Rør godt. Krydre med salt og pepper.
    Kutt tomat og agurk i skiver, og løk i tynne halvmåner. Legg løken noen minutter i kaldt vann, så mister den litt av den sterke smaken sin. Legg grønnsakene etter hverandre på en tallerken og drypp over olivenolje.
    Server kylling med potetskiver, guacamole og tomatsalat.
    God middag!