Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- paprikapulver
- salt
- solsikke-/rapsolje
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sitron
½ stk
Paprikapulver
2 ss
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Poteter
500 g
Guacamole
1 pakke
Bladpersille
½ pakke
Sitron
½ stk
Salt
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
¼ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag din egen BBQ-saus til kyllingen! Bland sammen 2 ss ketsjup, 1 ss soyasaus, 1 ss brunt sukker og 1 ts paprikapulver. Gni sausen på kyllingen før du setter den i ovnen.
Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Bland sammen olje, saften fra en halv sitron, paprikapulver, salt og pepper. Ha kyllingen på et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen over den. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt og litt sprø, i omtrent 25–30 minutter. Du skal steke både kylling og poteter i ovnen samtidig. Bytt gjerne plass på brettene underveis.
Vask potetene og kutt dem i tynne skiver. Legg potetskivene på et stekebrett med bakepapir og vend dem i olje. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre, i omtrent 20–25 minutter.
Ha guacamolebasen i en bolle. Smak til med sitronsaft og finhakket koriander. Rør godt. Krydre med salt og pepper.
Kutt tomat og agurk i skiver, og løk i tynne halvmåner. Legg løken noen minutter i kaldt vann, så mister den litt av den sterke smaken sin. Legg grønnsakene etter hverandre på en tallerken og drypp over olivenolje.
Server kylling med potetskiver, guacamole og tomatsalat.
God middag!