Grillet svinenakke med grønnsaker og béarnaise

Grillet svinenakke med grønnsaker og béarnaise

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Svinenakke i skiver
    500 g
    Gulrot
    2 stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Rød paprika
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Restaurantsalat
    ½ pakke
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Salt
    Bearnéssaus
    1 pakke
    Vann
    ½–1 dl
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Bruk opptil 2 dl vann på et beger med béarnaisesaus, avhengig av hvor tykk eller tynn saus du er vant med. På gode biffrestauranter har sausen den konsistensen du får i begeret.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Skrell gulrøttene og del dem i tynne staver. Del paprika i fire. Pakk gulrotstavene i folie og ha på olje. Legg foliepakken på grillen og bak gulrøttene til de er ferdige. Det tar omtrent 10 minutter.
    Krydre kjøttet med salt og pepper, og grill det i omtrent 3–4 minutter på hver side. Pakk kjøttet godt inn i folie og la det hvile på et lunt sted på grillen. Grill paprikaen på høy varme i 1–2 minutter på hver side. Bland paprikaen sammen med restaurantsalaten. Ha på olivenolje, salt og pepper.
    Varm béarnaisesausen forsiktig opp i en liten kjele. Ha gjerne i litt vann om du vil ha den tynnere (se tips).
    Server grillet svinenakke med jasminris, gulrot og salat med grillet paprika.
    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med 2 ss nøytral olje og stek kjøttet på medium varme i 3–4 minutter på hver side. Pakk det deretter godt inn i folie og stek det i ovnen i omtrent 15–20 minutter. Ha gulrotstaver og paprikabiter i en ildfast form og bak det i ovnen i 10–15 minutter.
    God middag!