Rødvinsgryte med rødbete og rotgrønnsaker, potetmos og timian
Ny oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Rødbete
1 stk
Portobellosopp
2 stk
Tomatpuré
1 boks
Alkoholfri rødvin
1 flaske
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Gudbrandsdalsost
1 skive
Grønne linser
1 pakke
Timian og bladpersille
1 pakke
Sitron
1 stk
Potetmos
500 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag denne retten dagen i forveien, om du har tid til det. Den smaker bare bedre etter en natt i kjøleskapet!
Skrell banansjalottløk og hvitløk. Kutt banansjalottløken i store biter, og finhakk hvitløken. Børst vekk eventuell jord og rusk fra portobellosoppen, og kutt soppene i store skiver. Skrell gulrot, sellerirot og rødbete. Kutt gulroten i grove biter, selleriroten i terninger og rødbeten i båter.
Hell av laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Plukk bladene av timianen.
Varm opp en stor gryte med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken og banansjalottløken i et par minutter, til løken er gyllen. Tilsett selleriroten, rødbeten, soppen, gulroten og litt over halvparten av timianen. Krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene i ca. 5 minutter, og ha deretter i tomatpurén, rødvin, grønnsaksbuljong og 3 dl vann. Riv Gudbrandsdalsosten i mindre biter, og ha den i gryten. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke i 20–30 minutter, eller til grønnsakene er møre. Tilsett linsene helt mot slutten av koketiden, og smak til med salt, saft fra sitronen og rikelig med pepper.
Varm opp potetmos i en kjele på middels varme under lokk. Rør om innimellom. Smak til med salt og smør før servering.
Finhakk bladpersillen. Topp retten med bladpersillen og resten av timianen ved servering.
God middag!