Ytrefilet av svin med rødbetesalat og béarnaisesaus
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- hvitløk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Brokkolibuketter
150 g
Julienne med rødbete, pastinakk og gulrot
250 g
Løk
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Sitron
½ stk
Salt
Ytrefilet av svin i skiver
250 g
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hakkede valnøtter og rosiner passer godt inn i rødbetesalaten.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Kutt løken i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne med olje. Ha et helt hvitløksfedd i pannen. Krydre svinekjøttet med salt og pepper og stek det i 2–3 minutter på hver side. Tilsett smør mot slutten av steketiden og øs det over kjøttet med en skje. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile på en tallerken.
Ha brokkoli, juliennemix og løk i samme stekepanne som du stekte kjøttet i. La det steke på middels varme i 2–3 minutter. Ha på olje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper (se tips).
Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk.
Server ytrefilet av svin med rødbetesalat, ris og béarnaisesaus.
Kutt kjøttet i terninger og hakk et fedd hvitløk. Varm opp en stekepanne med litt olje. Tilsett hvitløk, kjøtt, rester av ris og grønnsaker. La det hele steke på middels varme i 2–3 minutter. Rør sammen et egg og vend det inn i risen. Rør til egget er stivnet og smak til med ønsket krydder.
God middag!