Pannestekt torsk med dillknuste poteter og chorizosmør
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Dill
1 pakke
Sitron
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Chorizo
100 g
Banansjalottløk
1 stk
Torskefilet med skinn
375 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også koke mandelpotetene med skinnet på, for en litt grovere og enda mer næringsrik potetmos. Pass bare på at potetene er godt vasket på forhånd!
Sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av gulrøtter, og en kjele med vann til poteter.
Skrell potetene, og kutt de i mindre biter. Kok potetene til de er møre, ca. 15 minutter. Hell av vannet, og knus potetene grovt med en visp eller stapper. Grovhakk halve bunten med dill, og ha den i mosen. Smak til med smør, salt og ca. halve sitronen. Juster tykkelsen med ca. ½ desiliter melk.
Skrell gulrøttene, og del dem i staver. Kok dem i 5–6 minutter.
Skrell og kutt løken i tynne ringer. Skjær chorizo i strimler, og legg dem i en kald stekepanne. Skru opp varmen, og stek chorizoen til den begynner å få farge, og slipper litt fett. Ha i sjalottløken og 1–2 spiseskjeer smør. Skru ned varmen, og hold sausen varm frem til servering.
Varm opp en stekepanne med olje. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk av med litt tørkepapir før du legger den i stekepannen med skinnsiden ned. Krydre med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter. Snu over, og stek den i 3–4 minutter til. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren, og skinnet lett kan fjernes.
God middag!