Thailandsk wok med kyllingkjøttdeig, kokosmelk, grønn curry og fullkornsnudler
Roede

Thailandsk wok med kyllingkjøttdeig, kokosmelk, grønn curry og fullkornsnudler

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Fullkornsnudler
100 g
(Egg, Hvete)
Kyllingkjøttdeig
360 g
Olje
1 ss
Grønn currypaste
½–1 pakke
Sitrongress
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Liten kokosmelk
1 boks
Pak choy
1 stk
Vann
2 dl
Soyasaus
1–2 ss
Lime
½–1 stk
Sukker
½ ts
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten inneholder blant annet hvitløk, sjalottløk, grønn chili, sitrongress, galangal, kaffirlime og thaibasilikum, og har litt futt i seg. Smak deg frem, slik at den passer for deg og dine. Ha i en skvett vann, om sausen skulle bli for tykk.

Kok opp lettsaltet vann til koking av nudler. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Prøv og time slik at det ferdig med woken.
Skyll sitrongress og pak choy. Skrell rødløk og gulrøtter. Kutt rødløk, gulrøtter og pak choy i strimler. Knus sitrongresset med baksiden av en kniv (dette får aromaene mer ut i sausen), og kutt det i tre til fire biter. Disse plukkes ut når du spiser. 
Forvarm en stor stekepanne eller wokpanne, og ha i olje. Legg kjøttdeigen i stekepannen. Det er viktig at pannen er god og varm, og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Ha i currypaste (start med halvparten, den er litt sterk) og sitrongresset. La dette steke sammen i 2 minutter, vend om underveis, og krydre med litt salt. Legg kjøttblandingen over på en tallerken.
Ha mer olje i stekepannen, og stek rødløk og gulrøtter til grønnsakene får en fin stekeflate. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og hell på kokosmelk, vann og et par spiseskjeer soyasaus. Kok opp, og vend inn pak choy. Smak til med limesaft, soyasaus og litt sukker. Server resten av limen ved siden av. 
Skyll og tørk koriander. Grovhakk og strø den over woken ved servering. 
Server thailandsk wok med kyllingkjøttdeig, kokosmelk, grønn curry, grønnsaker, lime, koriander og fullkornsnudler.
100 g Wok: 300 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!