Kjøttkaker i brun saus med brokkoli og gulrot

Kjøttkaker i brun saus med brokkoli og gulrot

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Folvapoteter
500 g
Kjøttkaker
420 g
(Laktose)
Brun saus
300 g
Salt
Brokkoli
½ stk
Gulrot
2 stk
Smør
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Noen skiver med brunost i sausen er aldri feil. Server gjerne tyttebærsyltetøy ved siden av.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene. Sett over poteter. Kok potetene under lokk til de er møre. Det tar omtrent 25 minutter. Hell av vannet.
Ha sausen i en kjele og varm forsiktig opp (se tips). Stek kjøttkakene lett i en stekepanne og varm dem ferdig i sausen til de er gjennomvarme.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i staver. Kok gulrøttene i 6–8 minutter. Tilsett brokkolien når det gjenstår 4 minutter av koketiden. Sil av vannet og ha på smør.
Server kjøttkaker i brun saus med brokkoli, gulrøtter og poteter.
God middag!