Kjøttkaker i brun saus med brokkoli og gulrot
Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Salt
- smør
Folvapoteter
500 g
Kjøttkaker
420 g
Brun saus
300 g
Salt
Brokkoli
½ stk
Gulrot
2 stk
Smør
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Noen skiver med brunost i sausen er aldri feil. Server gjerne tyttebærsyltetøy ved siden av.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene. Sett over poteter. Kok potetene under lokk til de er møre. Det tar omtrent 25 minutter. Hell av vannet.
Ha sausen i en kjele og varm forsiktig opp (se tips). Stek kjøttkakene lett i en stekepanne og varm dem ferdig i sausen til de er gjennomvarme.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i staver. Kok gulrøttene i 6–8 minutter. Tilsett brokkolien når det gjenstår 4 minutter av koketiden. Sil av vannet og ha på smør.
Server kjøttkaker i brun saus med brokkoli, gulrøtter og poteter.
God middag!