«Flæskesteg»-burger med lun rødkål, syltet agurk og aioli
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
400 g
Agurk
1 stk
Eddik 7 %
4 ss
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Rødkål
1 pakke
Norsk eple
1 stk
Grillbacon
300 g
Hamburgerbrød
2 stk
Aioli
85 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 10 hele pepperkorn, et laurbærblad og noen skiver med ingefær i vannet til agurken, det gir en god smak. Om du har litt friske urter, passer de også godt inn, prøv for eksempel dill, mynte, sitronmelisse eller persille. Om du vil spare litt tid, trenger du ikke å sylte agurken.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll poteter, og kutt dem i båter/skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Kutt agurk i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin. Kok opp eddik, sukker og vann (se tips), og hell laken over agurken. La agurken stå på benken frem til servering.
Ta rødkål ut av pakken, og ha den i en liten kjele. Varm opp på middels varme under omrøring. Kutt eplet i terninger, og vend dem inn i rødkålen.
Varm opp en stekepanne med 2–3 ss olje. Stek grillbacon 1–2 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrød i ovnen 3–4 minutter før servering.
Server «flæsketeg»-burger med aioli, lun rødkål, syltet agurk og stekte poteter.
God middag!