Black Garlic-kylling med tandoorigrønnsaker og krydderris
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Garam masala
½ pakke
Overlår av kylling med black garlic-marinade
500 g
Sitron
½ stk
Koriander
1 bunt
Tikka masala-paste
½–1 glass
Crème fraîche
150 g
Vann
½-1 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt yoghurt naturell, passer den godt til denne retten. Smak den gjerne til med litt finhakket løk, agurk, tomat og garam masala-krydder.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett en ildfast form inn i ovnen samtidig som du skrur på ovnen.
Kok ris etter anvisning på pakken. Ha tyrkisk krydder i kokevannet.
Skrell rødløk. Kutt rødløk og paprika i grove biter, og hakk hvitløk. Vend grønnsakene i 1 ss olje, garam masala- krydder og hvitløk. Ta den varme formen ut av ovnen, og hell i 2 ss olje. Legg i grønnsakene og kyllingen, sett den tilbake i ovnen, og stek til kyllingen er gjennomvarm og grønnsakene stekt. Dette tar 12–15 minutter.
Varm opp en liten kjele med 1 ss olje. Tilsett tikka masala-paste, og la den surre i 1 minutt. Ha i crème fraîche, kok opp og smak til med salt og pepper. Juster tykkelsen med litt vann.
Del sitron i båter, skyll og hakk koriander.
Server Black Garlic-kylling med tandoorigrønnsaker toppet med hakket koriander. Server med krydderris, tikka masala-saus og sitronbåter ved siden av.
God middag!