Ovnsbakt laks med purreløk, knutekål og hollandéssaus

Ovnsbakt laks med purreløk, knutekål og hollandéssaus

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Poteter
350 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Gulrøtter
200 g
Purreløk
½–1 stk
Knutekål
1 stk
Hollandéssaus
1 pakke
(Egg, Laktose)
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan også stekes. Ha litt sitron over grønnsakene og fisken ved servering.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann. Skru ned til middels høy varme, og la potetene trekke seg møre i omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skyll og tørk lett av fisken. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Sett formen i stekeovnen. Stek fisken i 8–12 minutter. 
Snitt purreløk i to på langs, og skyll den nøye. Kutt purreløk i grove skiver. Skrell og kutt gulrøtter i to på langs, og videre i biter på skrå. Skrell knutekål, og kutt den i jevnstore båter. Kok grønnsakene i 3–4 minutter, hell av vannet og dekk med lokk. 
Hell saus over i en liten kjele, og varm opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Skyll persille, og rist av vannet. Grovhakk persillen, og dryss den over fisken eller retten ved servering. Del sitron i båter. 
Server ovnsbakt laks med kokte poteter, knutekål, gulrøtter, purreløk, sitron, persille og hollandéssaus.
God middag!