Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Brød og smør
- salt
Fiskesuppe-base
1,2 l
Fisk i terninger
400 g
Gulrot
2 stk
Fennikel
1 stk
Sitronsaft
1 stk
Salt
Brød og smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gjerne en liten skvett med hvitvin før du tilsetter suppebasen, det vil gi en fin syre til det ferdige resultatet. Ønsker du en rikere, rundere og mer kremet suppe kan du tilsette ½-1 dl fløte/crème fraîche. For variasjon kan du også tilsette litt karri til suppen. Fres 1 ss karripulver og 2 ss smør i en panne på middels varme i 30 sekunder, før du har det i suppen.
Ha suppebasen over i en kjele og varm opp. Vask, rens og kutt gulrot, fennikel og vårløk i tynne skiver. Om fennikelen har grønt dill på toppen, skjær det av og spar på det til å pynte med ved servering.
Tilsett gulrot og fennikkel i suppen og la alt koke i 4-5 minutter.
Tørk fisken med litt papir og ha den i suppen. La suppen trekke videre i 2-4 minutter.
Smak til med salt, pepper og sitron.
Server gjerne med godt brød og smør.
God middag!