Roede
One pot curry med kylling og søtpotet
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Søtpoteter
2 stk
Rødløk
½ stk
Grønn paprika
1 stk
Olje
1 ss
Skivet kyllingfilet
350 g
Gul currypaste
1–2 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Kokosmelk
½–1 pakke
Maisstivelse
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
«One pot» betyr alt i én gryte. Smakene bygges og utvikles underveis ut fra hva man har i. Én gryte gir mindre oppvask, og dermed blir alt litt enklere! I tillegg blir det så god smak. Søtpotetene kan kokes eller bakes, og serveres ved siden av om du heller vil det. Synes du sausen er tynn kan den jevnes med maisenna, eller du kan tilsette mer kokosmelk og mindre vann.
Vask og skrell søtpotetene, og del dem i terninger. Kutt rødløk og paprika i skiver eller terninger.
Forvarm en vid kjele til medium til sterk varme. Ha i olje, og stek kylling med 1–2 ss currypaste, til kyllingen har fått en fin stekeflate. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha søtpotet, rødløk og paprika i kjelen. Stek det i 3–4 minutter under omrøring. Tilsett hønsebuljong, vann og kokosmelk, og kok opp under lokk. La gryta småkoke under lokk til potetene er møre. Det tar omtrent 10 minutter. Rør ut maisstivelse i 2 ss vann, og rør dette inn i gryten. Vend inn kyllingbitene når det gjenstår 4 minutter slik at de blir gjennomtrukket.
Smak til med ev. mer currypaste, og litt salt og pepper.
Skyll, tørk og hakk koriander. Strø den over retten ved servering.
Server one pot curry med kylling, grønnsaker og koriander.
450 g Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!