Svineknoke med sennepsskorpe, timianstekt jordskokk og soyasjy
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep
Basisvarer:
- Brunt sukker
- olje
- pepper
- rødvinseddik
- salt
- smør
- soyasaus
Svineknoke
250 g
Grov sennep
½-1 glass
Brunt sukker
2 ts
Brokkoli
⅓ stk
Sjampinjong
½ pakke
Jordskokker
250 g
Timian
½-1 bunt
Banansjalottløk
1 stk
Smør
50 g
Soyasaus
1 ss
Rødvinseddik
½-1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke brunt sukker kan du bruke vanlig sukker eller honning. Har du timian til overs, heng den opp ned til tørk, så har du deilige urter til en senere anledning. Har du ikke rødvinseddik kan du fint bruke eplecidereddik eller hvitvinseddik.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Hell kraften fra svineknoken i en skål, denne skal du bruke senere. Ha kjøttet i en ildfast form. Bland sammen sennep og brunt sukker, og fordel det over kjøttet.
Kutt brokkoli i buketter, og del sopp i to. Ha grønnsakene i formen sammen med kjøttet. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek svineknoken og grønnsakene i ovnen i 12–15 minutter, til alt er gyllent og gjennomvarmt.
Skyll jordskokker godt, og kutt i skiver à 1 cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 1 ss smør. Stek jordskokkene og en kvast timian i 12–15 minutter, eller til det er mørt. Krydre med salt og pepper.
Skrell og finhakk sjalottløk. Smelt 50 gram smør i en liten kjele. La smøret småkoke til det får en nøttebrun farge. Tilsett kraften fra knoken, sjalottløk og 1 ss soyasaus. Smak til med rødvinseddik.
Server svineknoke med timianstekt jordskokk, bakte grønnsaker og soyasjy.
God middag!