Kjøttkaker i brun saus med kokte poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Salt
Kjøttkaker
450 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Finsnittet hodekål
150 g
Erter
125 g
Smør
2 ss
Brun saus
200 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du tyttebærsyltetøy? Det er supert til denne retten. Om du har et par skiver brunost i sausen blir den også enda mer super!
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Ha kjøttkakene i en ildfast form smurt med olje og sett formen i ovnen. Stek kjøttkakene til de er gjennomvarme. Det tar omtrent 15 minutter. Kjøttkakene kan også varmes forsiktig i sausen om du heller vil det.
Skjær løk i tynne båter. Varm opp en stekepanne med olje og stek løken til den er lett brunlig. Tilsett hodekål og smør, og stek i et par minutter. Ha så på erter. La det hele stå og putre på lav varme frem til resten av middagen er ferdig.
Varm forsiktig opp den brune sausen i en liten kjele.
Server kjøttkaker med brun saus, poteter og grønnsaker.
God middag!