Kremet skogsoppsuppe med ostechips og steinovnsbakt brød

Kremet skogsoppsuppe med ostechips og steinovnsbakt brød

3.37 (67)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Gul løk
1 stk
Aromasopp
200 g
Portobellosopp
1 stk
Sjampinjong
200 g
Timian
½–1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
8 dl
Maisstivelse
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Laktose)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du timian igjen, heng den opp ned til tørk, så har du deilige urter til en senere anledning.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Legg Gran Biraghi i tykke striper på et stekebrett med bakepapir, legg dem med litt mellomrom ettersom de flyter litt ut når de stekes. Sett brettet i ovnen, og stek osten i omtrent 5 minutter til den er smeltet og har blitt sprø. Ta papiret av stekebrettet, og avkjøl. 
Skrell og finhakk hvitløk og løk. Rens all soppen for eventuelle jordrester, og kutt soppen i skiver. 
Varm opp en vid kjele med 2 ss olje og 1 ss smør. Stek løk, hvitløk og all soppen til løken er blank og soppen gyllen. Dra bladene av timianstilken, og ha dem i sammen med soppen. Tilsett steinsoppulver, buljong og vann, og la det hele småkoke i 10–15 minutter. Bland sammen maisstivelse og 2 ss vann, og spe stivelsen i suppen mens den koker og du rører. Rør til du har ønsket konsistens. Vend inn crème fraîche, og la suppen koke i ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Stek brødet som anvist på pakken.
Server kremet skogsoppsuppe med ostechips og steinovnsbakt brød.
God middag!