Fiskegrateng med råkost og purresmør

Fiskegrateng med råkost og purresmør

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Evt. rosiner
  • grovkvernet sort pepper
  • smør
Poteter
500 g
Fiskegrateng
700 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panko
1 pakke
Smør
2 ss
Knutekål
1 stk
Gulrot
2 stk
Sitron
½ stk
Evt. rosiner
Smør
4 ss
Purreløk
½ stk
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og en kniv. Få hjelp av en voksen til å ta av skallet og dele knutekålen. Riv den på rivjern og ha revet knutekål i en bolle. Bland med revet gulrot.

Sett ovnen på 200 grader varmluft og sett over lettsaltet vann til poteter. Potetene skal kokes møre i omtrent 20–25 minutter.
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegratengen i formen og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over panko og noen små klatter med smør. La gratengen steke midt i ovnen i omtrent 20–25 minutter.
Skrell knutekål og gulrøtter og riv dem på den grove delen av rivjernet.
Press saft av sitronen over råkosten. Bland eventuelt inn litt rosiner om det er populært.
Del purren på langs og skyll den godt. Kutt den i tynne skiver. Smelt smøret i en kjele og tilsett purren. La det hele småkoke i 2–3 minutter til purren er myk. Smør og purre kan evt serveres hver for seg. Tilsett litt pepper om ønskelig.
God middag!