Torsk med potet- og sellerirotmos, ovnsbakt brokkoli og brunet kryddersmør

Torsk med potet- og sellerirotmos, ovnsbakt brokkoli og brunet kryddersmør

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Melk
1–2 dl
Smør
1–2 ss
Brokkoli
1 stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok eller stek grønnsakene i en stekepanne! Du kan bruke mer smør om du har lyst. Soyasaus og sitron eller limesaft smaker også godt i smøret.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og sett en kjele med vann på kok.
Skrell sellerioten, og skyll potetene. Kutt selleriroten og potetene i terninger, og kok dem i 15–20 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet, og la grønnsakene dampe i ca. 2 minutter. Bruk en visp eller potetstapper, og mos selleriroten og potetene til en grov mos. Vend inn melken og smøret, og smak til med salt og pepper. Litt finrevet muskattnøtt er også godt i.
Skrell brokkolistilken, og del brokkolien i fire. Legg brokkolien i stor ildfast form. Vend inn olje, smør, litt salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og mør.
Krydre fisken med litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på den ene siden. Ha i kryddersmøret, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker. Stek fisken videre i 2–3 minutter (se tips). Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server torsken med potet- og sellerirotmosen, den ovnsbakte brokkolien og det brunede kryddersmøret.
God middag!