Sommerkoteletter med mais rett fra åker'n
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Maiskolbe
1 stk
Smør
2 ss
Spisspaprika
1 pakke
Purreløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Sommerkoteletter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tomatsalsa
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Dra av bladene på maisen. Få hjelp av en voksen til å kutte av den nederste delen av stilken. Nå er maisen klar til å kokes.
Sett ovnen på 210 grader, eller fyr opp grillen. Sett over en kjele med vann til maisen.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om rett før servering.
Ta bladene av maisen og kutt av den nederste delen av stilken. Kok maisen i lettsaltet vann i 10–12 minutter, eller grill den mør. Hell av vannet og ha på en god klatt med smør.
Del purreløken i to på langs og skyll den godt. Del den i grove biter. Del paprikaen i to, ha grønnsakene på et stekebrett og vend dem i litt olje. Sett grønnsakene i ovnen og la dem steke i 6–8 minutter, eller ta den med ut for å grille dem.
Pensle kotelettene med litt olje og legg dem på grillen, eller brun dem i stekepanne på middels varme. Stek eller grill kotelettene til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.
Server sommerkoteletter med maiskolbe, spisspaprika, ris og tomatsalsa.
«mais rett fra åker`n» Har du sett en mais som kommer rett fra åker`n før? Kjenner du den igjen? Ta bladene til side, hva ser du? Kjenner du den igjen nå? Maisen er et korn som stammer fra Mexico. Den har en søtlig smak og kan brukes til veldig mye. Du kan bruke maisen som den er, eller den kan brukes til bland annet salat, å lage mel, brød, grøt og chips. Har du noen gang spist noe som er laget av mais? Hva med popcorn
Snakk om maten, hva er dette? Hvor kommer den fra? Hva lukter den? Hvilken farge er det? Dette skaper nysgjerrighet og interesse hos barna
God middag!