Linguini av fullkorn med kremet tomatsaus, bacon og spinat

Linguini av fullkorn med kremet tomatsaus, bacon og spinat

Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Fullkornslinguine
250 g
(Gluten)
Gul løk
1 stk
Stangselleri
2 stilk
(Selleri)
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Baconterninger
200 g
Tomatpuré
1 boks
Vann
3 dl
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp pastaretten med revet parmesan eller annen ost. Litt grovkvernet pepper er heller aldri feil.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt «al dente», altså med en fast kjerne. Kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje.
Skrell og finhakk løk, kutt stangselleri og paprika i terninger. Skyll spinat.
Varm opp en stekepanne med 3 ss olje. Stek bacon til det er gyllent. Tilsett løk, stangselleri og paprika, og la det steke til løken er blank. Tilsett tomatpuré, vann, buljong og crème fraîche. La det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Vend inn spinaten rett før servering, vend om til den har falt lett sammen. 
Kutt hjertesalat i stimler, skyll, tørk og vend inn 2 ss olivenolje og 2 ss eddik.
Server linguini av fullkorn med kremet tomatsaus, bacon, spinat og grønn salat. 
God middag!