Corny torsk med ertepuré, revet gulrot og potetbåter
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- paprikapulver
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Paprikapulver
½ ss
Ertepuré
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Torskefilet
400 g
Salt
Hvetemel
2–3 ss
Egg
1 stk
Cornflakes
1 pakke
Sitron
½ stk
Gulrot
2 stk
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du hjelpe til med å panere torsken. Knus corn flakes og ha den i en dyp tallerken. Torsken skal først dyppes i mel, så i egg og deretter i corn flakes. Det beste er om du samarbeider med en voksen og dere har ansvar for å dyppe fisken i én ting hver.
Sett ovnen på 200 grader varmluft og kok opp en kjele med vann.
Del potetene i båter og ha dem i en ildfast form. Vend dem i olje, salt, pepper og paprikapulver. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er gylne og sprø. Det tar omtrent 25 minutter.
Legg posen med ertepuré i kjelen med vann og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
Skjær torsken i passe store biter og krydre bitene med salt og pepper. Pisk sammen egg og 1 ss vann i en dyp tallerken. Ha mel og knust cornflakes i hver sin skål. Varm opp en stekepanne med rikelig med olje. Dypp torsken først i mel, deretter i egg og til slutt i cornflakes. Stek fiskebitene på middels varme til de er gylne og gjennomstekte. Legg dem over på et fat med tørkepapir. Fiskebitene kan også bakes i ovnen i omtrent 15 minutter. Legg da fisken i en smurt ildfast form. Dette er en enkel metode, men fisken vil ikke bli like sprø.
Skrell og riv gulrot og press over sitronsaft.
Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell puréen forsiktig over i et serveringsfat.
Server corny torsk med ertepuré, revet gulrot, poteter og sitronbåter.
God middag!