Corny torsk med ertepuré, revet gulrot og potetbåter

Corny torsk med ertepuré, revet gulrot og potetbåter

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Egg
    • hvetemel
    • paprikapulver
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Liste
    Liste
    Bilder
    Poteter
    500 g
    Solsikke-/rapsolje
    1–2 ss
    Salt
    Paprikapulver
    ½ ss
    Ertepuré
    1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    3 ss
    Torskefilet
    400 g
    Salt
    Hvetemel
    2–3 ss
    Egg
    1 stk
    Cornflakes
    1 pakke
    Sitron
    ½ stk
    Gulrot
    2 stk
    Sitron
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    I dag kan du hjelpe til med å panere torsken. Knus corn flakes og ha den i en dyp tallerken. Torsken skal først dyppes i mel, så i egg og deretter i corn flakes. Det beste er om du samarbeider med en voksen og dere har ansvar for å dyppe fisken i én ting hver.

    Sett ovnen på 200 grader varmluft og kok opp en kjele med vann.
    Del potetene i båter og ha dem i en ildfast form. Vend dem i olje, salt, pepper og paprikapulver. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er gylne og sprø. Det tar omtrent 25 minutter.
    Legg posen med ertepuré i kjelen med vann og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
    Skjær torsken i passe store biter og krydre bitene med salt og pepper. Pisk sammen egg og 1 ss vann i en dyp tallerken. Ha mel og knust cornflakes i hver sin skål. Varm opp en stekepanne med rikelig med olje. Dypp torsken først i mel, deretter i egg og til slutt i cornflakes. Stek fiskebitene på middels varme til de er gylne og gjennomstekte. Legg dem over på et fat med tørkepapir. Fiskebitene kan også bakes i ovnen i omtrent 15 minutter. Legg da fisken i en smurt ildfast form. Dette er en enkel metode, men fisken vil ikke bli like sprø.
    Skrell og riv gulrot og press over sitronsaft.
    Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell puréen forsiktig over i et serveringsfat.
    Server corny torsk med ertepuré, revet gulrot, poteter og sitronbåter.
    God middag!