Pannestekt lyr med bacon, glaserte gulrøtter og ertepuré

Pannestekt lyr med bacon, glaserte gulrøtter og ertepuré

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
400 g
Gulrøtter
200 g
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Baconterninger
150 g
Kruspersille
½ pakke
Sitron
1 stk
Grønne erter
250 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 ss revet fersk ingefær i gulrøttene for en frisk smak. For å få en fastere fisk, kan du strø salt over filetene, og la dem ligge i 10 minutter. Skyll av saltet før du steker dem. Fisken er da salt nok, så du trenger bare å krydre den med kvernet pepper.

Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Sett over en kjele med vann til koking av erter.
Skrell gulrøtter, og del dem i skiver eller staver. Ha dem i en kjele som er så stor at den rommer alle gulrøttene i ett lag. Kok gulrøttene møre. Det tar omtrent 7 minutter. Hell av vannet, og vend inn 2 ss smør og 1 ss sukker. La kjelen stå på lav varme til gulrøttene er glaserte og lett gylne. Rør innimellom. Smak til med salt og pepper.
Ha olje i en middels til varm stekepanne, og stek baconet gyllent. Legg det til side på en tallerken. Stek fisken i den samme stekepannen i 2–4 minutter på hver side. Krydre den med salt og pepper (se tips). Ha baconet tilbake i stekepannen, og ha i en klatt smør til slutt. Strø over hakket persille.
Kok erter i 2 minutter, og hell av vannet. Kjør sammen ertene med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Ha i 2–3 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Server pannestekt lyr med bacon, glaserte gulrøtter, grønn ertepuré, kokte poteter og sitronbåter.
God middag!