Kylling på pinne med blomkål og helstekte poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Sous vide-poteter med skall
400 g
Extra virgin olivenolje
1 ss
Soyasaus
1 ss
Prinsessefilet av kylling
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Sesamfrø
2 ss
Grillspyd
Blomkål
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
2 ss
Sukkererter
½ pakke
Lettrømme
1 pakke
Sweet chili-saus
1 beger
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt vil ikke skjærebrettet skli. Ta av bladene på blomkålen. Del blomkålen i to og deretter i små buketter. Blomkålen skal stekes sammen med løken. Hjelp gjerne til med å røre, men vær forsiktig, stekepannen er varm!
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Trykk potetene litt flate og ha dem i en ildfast form. Drypp soyasaus og olje over potetene. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er gyllne og litt sprø i kantene. Dette tar omtrent 15–20 minutter.
Tørk kyllingen med papir og krydre med salt og pepper. Tre kyllingen på pinner og legg dem på et stekebrett med bakepapir, drypp over litt olje og dryss over sesamfrø. Stek kyllingen i ovnen til den er gjennomstekt, dette tar omtrent 10 minutter.
Kutt blomkålen i små buketter, hakk sjalottløken og del sukkererter i to. Varm opp en stekepanne med olje. Stek løk og blomkål på middels varme til løken er blank og blomkålen mør. Tilsett smør og sukkererter og la det hele steke i 2–3 minutter til.
Bland sammen rømme og sweet chilisaus, eventuelt kan du servere det hver for seg. Smak til dressingen med saften fra en halv sitron.
Server kylling på pinne med stekt blomkål, poteter og rømmedressing.
«Blomkål» Blomkålen er satt sammen av mange små kålblomster som står tett i tett. Vanligvis spiser vi bare blomsten, men det går helt fint å spise bladene også. Blomkålen inneholder noe som heter kostfiber. Kostfiber trenger du får at de gode bakteriene i magen din skal ha det bra.
Ha kylling, poteter, blomkål og dressing i en wrap eller i et pitabrød, så har du en deilig lunsj til dagen etter.
God middag!