Kyllingklubber med ovnsbakte poteter og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllinglårklubber sousvide
600 g
Salsicciakrydder
½ pakke
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Asparges
100 g
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan wokkes eller kokes, om du heller vil det.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll poteter, og kutt dem i båter. Skrell gulrøtter, og kutt dem i grove biter. Kutt rødløk i båter. Legg poteter og grønnsaker over i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Vend grønnsakene i olje, salt og pepper. Bak poteter og grønnsaker i omtrent 20–25 minutter, til det er mørt.
Legg kyllingen på et stekebrett dekket med bakepapir, eller i en stor ildfast form. Vend kyllingen i salt, pepper, salsicciakrydder, sitronsaft og 2 ss smør. Sett brettet i stekeovnen, og stek kyllingen i omtrent 15 minutter. Del resten av sitronen i båter.
Sett over en liten kjele med lettsaltet vann. Kutt av 2–3 cm av enden på aspargesen, skrell dem om ønskelig, og kok dem i 2–3 minutter rett før servering, og sil av vannet.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Server ovnsbakt kylling med poteter, gulrot, asparges og rødvinssaus.
God middag!