Kyllingklubber med ovnsbakte poteter og rødvinssaus

Kyllingklubber med ovnsbakte poteter og rødvinssaus

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Kyllinglårklubber sousvide
    600 g
    Salsicciakrydder
    ½ pakke
    Poteter
    400 g
    Gulrøtter
    2 stk
    Rødløk
    ½ stk
    Sitron
    ½ stk
    Asparges
    100 g
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Grønnsakene kan wokkes eller kokes, om du heller vil det.

    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
    Skyll poteter, og kutt dem i båter. Skrell gulrøtter, og kutt dem i grove biter. Kutt rødløk i båter. Legg poteter og grønnsaker over i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Vend grønnsakene i olje, salt og pepper. Bak poteter og grønnsaker i omtrent 20–25 minutter, til det er mørt.
    Legg kyllingen på et stekebrett dekket med bakepapir, eller i en stor ildfast form. Vend kyllingen i salt, pepper, salsicciakrydder, sitronsaft og 2 ss smør. Sett brettet i stekeovnen, og stek kyllingen i omtrent 15 minutter. Del resten av sitronen i båter.
    Sett over en liten kjele med lettsaltet vann. Kutt av 2–3 cm av enden på aspargesen, skrell dem om ønskelig, og kok dem i 2–3 minutter rett før servering, og sil av vannet.
    Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
    Server ovnsbakt kylling med poteter, gulrot, asparges og rødvinssaus.
    God middag!